Cafea ETIOPIA Yirgacheffe Aricha Natural Gr.1 – MICROLOT – 2022
36,00 lei – 115,00 lei
Gust: o cafea ușor florală cu note fructate de zmeură, mango și papaya
Product Description
Gradele din Etiopia depind de inspecția vizuala a defectelor și de calitatea cupei. Gradele 1 și 2 sunt considerate cafea de specialitate, clasele 3-9 sunt clasificate ca fiind cafea comercială. Gradul 1 nu conține defecte de cupă și pete și are zero quaker.
Când am cupat această cafea pentru prima dată, am fost impresionați de cât de curat a fost gustul, având în vedere că era o cafea uscată la soare sau procesată natural. Pentru aceia dintre voi care ar fi putut gusta cafele procesate folosind această metodă, ați fi observat că au tendința de a avea o aromă distinctă, care poate varia de la tipul de gust „foarte fructat” la cel extrem de funky și fermentat, care este atribuit metoda sa de procesare. În aceeași notă, o cafea naturală bună procesată poate avea un gust foarte dulce și fructat, menținând în același timp un corp bun și o aciditate ușoară, rotunjind frumos ceașca. Și credem că acesta este motivul pentru care găsim această cafea atât de atractivă.
Această cafea provine dintr-o fabrică privată care produce cafele naturale în comunitatea locală Aricha, în zonele înalte din apropierea orașului Yirgacheffe. Aroma unică a regiunii, împreună cu produsele naturale bine procesate creează un profil de aromă neobișnuit și super complex. Acest producător lucrează îndeaproape cu unul dintre partenerii noștri pentru ca exporturile să crească calitatea printr-o muncă sistematică la stația de procesare. Cireșele provin din parcele familiale mici, atât din copaci plantați recent din soiuri îmbunătățite, cât și din soiuri vechi tradiționale. Îngrășămintele organice sunt frecvente, tăierea mai puțin frecventă.
Această moară umedă produce 20% cafele naturale uscate la soare și 80% spălate. Producătorul face parte dintr-un proiect de pregătire de calitate îmbunătățită de gradul 1, atât pentru spălat, cât și pentru cel natural uscat la soare. Cafelele folosite pentru naturale provin din a doua jumătate a recoltei. În principal ales în decembrie și ianuarie.
Producerea de cafele naturale grozave este o provocare și necesită cel puțin la fel de multă atenție la detalii ca producerea de cafele bune spălate. Acest producător vizează clasele de cea mai înaltă calitate disponibile, care este clasa 1. Au colecționari de site-uri în satele locale selectând cu atenție cireșele coapte cu calități mai bune, precum și fermierii din apropiere care livrează cireșele la moară.
Cireșele sunt apoi sortate manual pentru cireșele necoapte și prea coapte pentru a obține un produs mai dulce și mai curat. Cafeaua naturală este prelucrată în mod normal în ultima parte a recoltei și atunci când recolta este la vârf la altitudini mai mari.
Prima fază de uscare este crucială și se află în straturi relativ subțiri pe mese pentru a evita aromele fermentate și ar trebui să ajungă la ceea ce se numește stadiul „stafidei” la aproximativ 25% umed în câteva zile. Este important să mișcați cireșele cu atenție pentru a evita deteriorarea fructelor. În cea de-a doua fază, de la 25% la 12% umiditate, straturile sunt acumulate și se mișcă constant în timpul zilei și are nevoie de o odihnă la mijlocul zilei și noaptea. Uscarea prea rapidă va crește aromele foarte fructate
Cafea in Etiopia
În timp ce Etiopia este renumită ca locul de naștere al cafelei, astăzi rămâne o industrie specializată în industria cafelei, dragă pentru varietatea sa incredibilă de arome. Deși trasabilitatea completă a fost dificilă în istoria recentă, noile reglementări au făcut posibilă achiziția directă. Colaborăm direct cu fermierii pentru a-i ajuta sa producă loturi de specialitate de înaltă calitate, care sunt acum complet trasabile, adăugând valoare atât pentru fermieri, cât și pentru prăjitori.
Calitatea excepțională a cafelei etiopiene se datorează unei combinații de factori. Diversitatea genetică a soiurilor de cafea înseamnă că găsim o diversitate de aromă, chiar și între (sau în interiorul) fermelor cu condiții de creștere și procesare similare. Pe lângă soiuri, metodele de prelucrare contribuie și la calitatea finală. Ultimele ingrediente cheie pentru o cafea excelentă în Etiopia sunt tradițiile producătoare care au creat diversitatea genetică, infrastructura de procesare și cafeaua de care ne bucurăm astăzi.
Additional information
Origine | |
---|---|
Brand | |
Procesare | |
Aciditate | |
Aromă | |
Gust | o cafea ușor florală cu note fructate de zmeură, mango și papaya |
Gramaj | |
Granulație |