Cafea NICARAGUA Finca Las Morenitas SHG EP – Cafea Prajita
34,00 lei – 106,00 lei
Gust: complex și echilibrat, note florale, fructe de pădure roșii, alune și ciocolată cu lapte. Aciditate fructată
Product Description
Procesare: Spălare ; Scor SCA: 84.5 pc.
Nicaragua este unul dintre cei mai mari producători de cafea din America Centrală. Cafeaua din această țară mare, dar puțin populată, este de înaltă calitate și aromă complexă. În trecut, producția de cafea a suferit din cauza uraganelor devastatoare și a instabilității politice și financiare. Din fericire, situația s-a redresat vizibil în ultimii 20 de ani. Producătorii sunt acum dornici să-și dezvolte practicile agricole în cadrul unei infrastructuri îmbunătățite pentru a-și reînvia reputația pe scena cafelei de specialitate.
Finca Las Morenitas a fost înființată în 2007 și este situată în munții Jinotega, lângă orășelul Bonetillo. Regiunea Jinotega din nordul Nicaragua produce unele dintre cele mai bune cafele ale țării. Este bine cunoscut pentru solurile sale vulcanice și lutoase și oferă condiții ideale pentru cultivarea cafelei datorită microclimatului bogat și divers. Terenul deluros și muntos din jurul fermei este acoperit de o pădure luxuriantă de pini, unde maimuțele, păsările și alte animale native pot hoinări liber. Proprietarii Las Morenitas acordă o atenție deosebită mediului. Cafeaua este cultivată sub copaci de umbră precum Nopalul și Guava. Pulpa trece printr-un proces natural de compostare și este folosită ca îngrășământ organic.
Ferma are, de asemenea, un centru de zi și o mică clinică pentru fermieri și membrii comunității. Pentru această cafea spălată, cireșele sunt atent selectate manual odată ce sunt roșii și coapte. După aceea, ele sunt depulpate, fermentate, spălate și uscate la soare. După aceea, este transportat la moara uscată. Acolo, pergamentul este decojit și pregătit cu grijă pentru export.
Additional information
Origine | |
---|---|
Brand | |
Procesare | |
Aciditate | |
Aromă | |
Gust | |
Gramaj | |
Granulație |