Cafea BRAZILIA Cerrado MTGB – DECAF MC – Cafea Prajita
35,00 lei – 98,00 lei
Gust: cafea plină de note de ciocolată și fructe care definesc o Brazilie grozavă
Product Description
PROCESARE: DECAF MC
Cea mai mare parte a cafelei braziliane este cultivată în ferme uriașe, construite și echipate pentru recoltare și procesare mecanică, maximizând productivitatea. Peisajul relativ plat din multe dintre regiunile cafelei din Brazilia, combinat cu salariile minime ridicate, au determinat majoritatea fermelor să opteze pentru acest tip de recoltare mecanică în detrimentul culesului manual selectiv.
În trecut, această mecanizare însemna că strip-picking era norma; cu toate acestea, recoltatoarele mecanice de astăzi sunt din ce în ce mai sensibile, ceea ce înseamnă că fermele pot recolta doar cireșe complet coapte la fiecare trecere, ceea ce este o veste bună pentru producătorii orientați spre specialitate.
În multe cazuri și în secțiunile mai puțin nivelate ale fermelor, poate fi utilizată o formă mixtă de recoltare „mecanizată manuală”, în care cafeaua coaptă este culeasă folosind o derricadeira – un fel de greblă mecanizată care folosește vibrațiile pentru a recolta cireșe coapte. O prelată este întinsă între arbori de cafea pentru a captura cireșul în timp ce acesta cade.
Cu ajutorul acestor tehnologii mai noi, mai selective, există un număr tot mai mare de ferme care sunt din ce în ce mai preocupate de – și capabile să ofere – calitatea cafelei.
După recoltare, cireșul este de obicei așezat să se usuce în straturi subțiri pe terase. Sub lumina directă a soarelui, cireșul este atent monitorizat și întors frecvent.
Clorura de metilen (MC)
Procesul de decofeinizare cu clorură de metilen (MC) este relativ simplu. Boabele de cafea sunt umezite cu apă și MC circulă peste tot. MC se leagă cu cofeina din boabe și o extrage în timp ce lăsă majoritatea celorlalți compuși de aromă. După ce nivelul dorit de cofeină este atins, reziduul de MC de pe boabe este îndepărtat prin aburirea acestora.
Deoarece MC nu se găsește în mod natural în plante, cafeaua decofeinizată rezultată nu poate fi etichetată drept „decofeinizată natural”. Cu toate acestea, mai multe organizații de sănătate au stabilit că MC nu reprezintă un risc pentru sănătate în cantități sub 10 părți per milion (PPM). În cafeaua decofeinizată MC, MC rămâne în cantități sub 1 PPM. Mai mult, MC este foarte volatil și se evaporă la 40 de grade C. Având în vedere temperaturile ridicate de prăjire (aproximativ 204 grade C) și preparare (aproximativ 93 de grade C), este foarte puțin probabil ca vreun MC să rămână în băutura finală.
Additional information
Origine | |
---|---|
Brand | |
Procesare | |
Aciditate | |
Aromă | |
Gust | cafea plină de note de ciocolată și fructe care definesc o Brazilie grozavă |
Gramaj | |
Granulație |