Cafea NICARAGUA Jinotega Finca San Ramon, Talia SHG 21/22
34,00 lei – 107,00 lei
Gust: echilibrat de ciocolată, note fructate de struguri, măr și fructe cu sâmbure tare, aciditate plăcută
Product Description
Scor SCA: 84 pc.
Gust echilibrat cu arome nobile de ciocolată, și note de fructe cu sâmbure tare, struguri și măr. O aciditate confortabilă, plăcută. Un corp complex cu o structură acidă decentă și o dulceață naturală care completează experiența gustului.
Eduardo José Rizo Lopez nu este un producător tipic de cafea: după studiile sale de afaceri, cu accent pe agricultură, a studiat dreptul și a obținut un doctorat în acesta. S-a întors la ferma familiei în 1986 și este acum a 5-a generație care o conduce. El este susținut de doi dintre fiii săi, Eduardo José și Juan José.
Finca San Ramón și Finca San José se află ambele în Jinotega. Regiunea este cunoscută pentru solul vulcanic bogat în nutrienți și diversitatea microclimatelor sale. Producând cafea din 1896, Fincas sunt adânc înrădăcinate în comunitatea lor și sunt mai mult decât un angajator. Deoarece familia Rizo a fost dedicată succesului fermelor de generații, la fel au făcut și zeci de familii care lucrează la fermă. Legătura creată depășește munca, este ca o familie care împarte aceleași obiective, nevoi și realizări. Ca parte a beneficiilor, terenul este oferit unor lucrători pentru ca aceștia să-l cultive ca pe al lor și să recolteze propriul produs. Mai mult, pentru eradicarea muncii copiilor din zonă, aceștia au colaborat cu Organizația Internațională a Muncii pentru a sensibiliza comunitatea și a construi o școală pentru copiii din zonă.
În timp ce comunitatea și educația sunt o parte a angajamentului lor, mediul nu este lăsat în urmă. Eduardo și familia sa dedică aproximativ echivalentul a 50% din suprafața de cultivare a cafelei pădurilor protejate, râurilor și găurilor de apă. Ei cresc în mod activ copaci de cafea și umbră: pe măsură ce copacii îmbătrânesc, nu numai că produc mai puțin, dar sunt și mai sensibili la boli. Reînnoirea copacilor pe o plantație veche de 125 de ani este crucială! Aproximativ 200 de mii de plante de cafea sunt semănate în fiecare an, împreună cu 5 până la 7 mii de copaci umbritori
Întreaga instalație de proces este, de asemenea, ecologică: reciclarea apei și utilizarea centrifugelor, pentru a îndepărta mucilagiul. prin această tehnică, economisesc aproximativ 80% apă în comparație cu metodele standard complet spălate. După depulperare, fructul este păstrat și utilizat ca îngrășământ organic. După fermentare, fasolea este așezată pe terase și întoarsă în mod regulat pentru a se usca uniform.
Additional information
Origine | |
---|---|
Brand | |
Procesare | |
Aciditate | |
Aromă | |
Gust | echilibrat de ciocolată, note fructate de struguri, măr și fructe cu sâmbure tare, aciditate plăcută |
Gramaj | |
Granulație |