Cafea ETIOPIA Sidamo Waru – Cafea Prajita
28,35 lei – 99,00 lei
Gust: corp mediu, cu un postgust suculent de kiwi și măr verde. Aciditate tartrica cu gust proaspăt de lămâie.
Product Description
Procesare: Spălare ; Scor SCA : 84.5 pc.
Etiopia, așa cum este cunoscută în mod obișnuit, este patria cafelei, locul în care cafeaua s-a născut pentru oameni. Ceea ce este caracteristic cafelei din Etiopia este diversitatea ei, adevărata bogăție a cafelei. Cafeaua din Etiopia variază ca gust, nu numai între regiuni, ci chiar și între ferme, sau poate mai mult între stațiile de procesare a cafelei. Stațiile de procesare sunt locuri în care se colectează cafeaua de la fermierii locali, de obicei gestionate de cooperative agricole – unde fermierii își unesc forțele pentru a construi infrastructura necesară procesării cafelei. Cafeaua în Etiopia este un loc de muncă pentru aproape 20% din populația de 100 de milioane a țării, direct sau indirect. Etiopia este al șaselea exportator de cafea din lume, cu siguranță ar putea avea o poziție superioară în acest clasament, dar aproape jumătate din cafea,
Cafeaua pe care suntem încântați să ți-o oferim provine din regiunea Etiopiei, Sidamo, ținuturi fertile cuprinse între Marea Rift Africană. Zona Sidamo se caracterizează prin precipitații mari, sol bogat în minerale și temperaturi favorabile pentru cultivarea cafelei. Puterea cafelei Sidamo constă în varietatea de arome, rezultând complexitatea și bogăția aromei. Fermierii din Sidamo, beneficiind de varietatea de soiuri de cafea Arabica (Moștenire), care apar aici ca plantă naturală, cultivă adesea o varietate de soiuri în micile lor ferme. În acest fel, stațiile de procesare creează un amestec specific de soiuri naturale de cafea Arabica, creând gustul unic și dezirabil al cafelei Sidamo.
Cafeaua Etiopia Sidamo Waru este o varietate de cafea Arabica Heirloom spălată, care provine de la stația de procesare Waru, fondată în 2018 de domnul Kallon, lângă Kebele. Stația de procesare este situată la o altitudine de aproape 2.000 de metri deasupra nivelului mării și furnizează recoltele sale la aproape 1.000 de fermieri din culturi situate la o altitudine de 1.900-2.000 de metri deasupra nivelului mării.
Additional information
Origine | |
---|---|
Brand | |
Procesare | |
Aciditate | |
Aromă | |
Gust | |
Gramaj | |
Granulație |