Cafea COLUMBIA Narino Las Taguas , Arabica 100% – Cafea Prajita
32,00 lei – 101,00 lei
Gust: de ciocolată cu note florale, corp suculent, aciditate citrică lămâie / lime
Product Description
În căutarea unei cafele distinse, nu puteți lipsi din Columbia. Reputația calitativă a Columbiei provine din munca grea și terenul excelent. O caracteristică topografică unică intră în joc și atunci când se descriu diferitele fațete ale cafelei columbiene: cele trei cordilere ale lanțului muntos Anzi. Între și în interiorul lanțurilor montane se formează mai multe microclimate, rezultând condiții excepționale pentru producția de cafea de înaltă calitate.
Statul Nariño este situat în partea de sud-vest a Columbiei, unde Munții Anzi se desfășoară paralel cu Oceanul Pacific. Această regiune este cunoscută pentru activitatea sa vulcanică. Aici, de-a lungul secolelor, cinci vulcani au creat soluri bogate remarcabile. Aceste lanțuri muntoase fertile găzduiesc ferme de fermieri mici în unele dintre cele mai înalte altitudini din lume, permițând boabelor să se dezvolte lent în timp. Altitudinile mari din Nariño permit un proces gradual de maturare cu temperaturi calde pe tot parcursul zilei și temperaturi foarte reci noaptea. Fermierii de cafea Nariño au reușit să stabilească o reputație cunoscută pentru calitatea fiabilă a cafelei. Numai cireșele coapte sunt culese cu atenție și colectate manual la stația de spălare.
Altitudinile și microclimatele variate generate de râuri și lanțuri montane împart statul, astfel încât recolta are loc de două ori pe an, comparativ cu alte țări producătoare de cafea. Această cafea „Las Taguas“ se caracterizează prin profilul tipic de ceașcă, complex și de ceai de la Narño, care combină aciditatea intensă și fructată cu note de ciocolată.
Additional information
Origine | |
---|---|
Brand | |
Procesare | |
Aciditate | |
Aromă | |
Gust | de ciocolată cu note florale, corp suculent, aciditate citrică lămâie / lime |
Gramaj | |
Granulație |