Product Description
PROCESARE: Spălare ; Scor SCA: 87.25 pc.
Karie a fost înființată în 1963 sub Mathira FCS și care mai târziu a fost fuzionată cu Rutuma fcs.Societatea Cooperativă Rutuma FCS a fost înființată în 1995 după divizarea Mathira FCS, care avea ea însăși 11 mori umede.În 2005, societățile cooperative de fermieri Ruthanga, Tumutumu și Marua au fuzionat și au format Rutuma Amalgamated FCS Limited, care a fost înregistrată la 5 ianuarie 2005.Diferitele societăți care se unesc aveau deja mori umede comunitare existente, așa cum societatea operează în prezent șapte mori umede – și anume, Ruthagati, Karie, Marua, Ngandu, Githima, Kianjogu și Ndurutu – și se mândrește cu o producție anuală totală de aproximativ 330 de tone de cafea verde anual.
LOCAȚIE
Fabrica este situată în apropierea orașului Karatina, locația Kirimukuya, sublocația Thaithi din județul Nyeri.Karie are 800 de membri înregistrați care livrează în mod activ cafea într-un anumit an.Printre membri se numără fermieri promotori, care sunt instruiți pentru a preda membrii fermierilor la scară mică Bunele Practici Agricole (GAPS).
Acest serviciu de extindere are un impact imediat pozitiv asupra calității cafelei de la moară, deoarece fermierii ies din cursuri de formare cu o mai bună înțelegere a impactului tehnicilor de fertilizare, tăiere și recoltare bazată pe calitate asupra prețului pe care cafeaua lor îl primește la licitație și cu cumpărătorii direcți. .
SOLURI ȘI CLIMA
Karie Coffee Factory este îmbrăcată cu pământ roșu-vulcanic care îi infuzează toate bunătățile minerale și organice necesare unei producții optime.Se confruntă cu precipitații anuale de 11,00 mm la 1900 m deasupra nivelului mării.In plus se bucura de temperaturi racoroase de 16-26°C.
PRELUCRARE
Societatea Cooperativă a Fermierilor Rutuma operează mai multe fabrici pe și în jurul versanților sudici ai Muntelui.Kenya, inclusiv fabrica Karie.Majoritatea fermierilor cresc soiurile SL-28 și SL-34 în sol vulcanic bogat.
Cafeaua este livrată proaspătă imediat după recoltare și este îndepărtată înainte de a fi fermentată (de obicei peste noapte) și spălată cu apă proaspătă.
Cafeaua este uscată pe paturi înălțate în plin soare, răsucită și sortată constant în timpul procesului de uscare pentru calitate.