Cafea NICARAGUA Finca Aurora Parainema Natural – MICROLOT
36,00 lei – 116,00 lei
Gust: dulce zaharos de cireșe negre, coacăze negre, ceai negru, ciocolată, măr copt, ciocolată neagră, fructe uscate, prune, vinos
Product Description
Scors SCA: 87 pc.
Dr. Enrique Ferrufino, chirurg de meserie, s-a născut și a crescut într-o fermă de cafea din munții Matagalpa în 1956. Împreună cu soția sa Silvia, medic pediatru, familia Ferrufino a decis să intre în afacerea cu cafea în 1992 și a cumpărat Finca Aurora în 2004. Au inspirat celor trei copii ai lor dragostea pentru cafea încă de la o vârstă fragedă. De când au achiziționat Finca Aurora, întreaga familie a lucrat împreună pentru a produce o cafea grozavă.
Una dintre valorile de bază ale afacerii este inspirarea oamenilor prin cafea. De-a lungul anilor, au investit în a oferi lucrătorilor salarii echitabile, condiții de viață sigure, servicii de sănătate, hrană și educație. De asemenea, lucrează cu producători mai mici din zonă pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească practicile agricole.
Cultivare
Conservarea naturii este o prioritate de top pentru familia Ferrufino. Ei folosesc doar energie regenerabilă și lucrează cu sârguință la conservarea resurselor de apă și a habitatelor naturale. Ferma găzduiește o varietate de copaci nativi, care găzduiesc multe specii de păsări și animale sălbatice. Acești copaci oferă, de asemenea, umbră plantației și fertilizează solurile cu materie organică, care protejează pământul de eroziune, secetă și inundații.
Recoltare și post-recoltare
După culesul manual selectiv, cireșul este închis în rezervoare uscate, etanșe, unde fermentează timp de 4 zile. După fermentare, cireșul este pus la uscat pe paturi înălțate. Durează aproximativ 35 de zile pentru ca cireșele să se usuce. Finca Aurora este una dintre primele ferme din Nicaragua cu o operațiune de cafea complet integrată la fața locului. Ei produc, spala si usuca cafeaua la ferma. Cafeaua este măcinată, sortată și pusă în saci la Beneficio Finca Aurora sub privirea atentă a echipei fermei. Acest lucru permite controlul deplin asupra calității pe tot parcursul procesului.
Despre Parainema
Parainema a fost crescută pentru prima dată la IHCAFE (Instituto Hondureño del Café) în anii 1980. Parte a familiei Sarchimor, Parainema este rezistentă la rugina frunzelor de cafea (CLR). Se descurcă bine la altitudine medie și este o plantă pitică, ceea ce permite fermierilor să planteze copaci mai dens pentru a maximiza randamentul la hectar.
Rainforest Alliance
RFA înseamnă Rainforest Alliance, un sistem de certificare care pune accent pe agricultura inteligentă din punct de vedere climatic. Fermele RFA au cel puțin 40% din teren acoperit cu coronament, o diversitate semnificativă de specii (cel puțin 12 specii de arbori nativi la hectar, în medie) și un sistem de tampon de vegetație naturală între terenul agricol și corpurile de apă. Fermele folosesc și îngrășăminte organice.
Additional information
Origine | |
---|---|
Brand | |
Procesare | |
Aciditate | |
Aromă | |
Gust | |
Gramaj | |
Granulație |