Cafea INDONEZIA Sumatra Kerinci Grade 1 – Honey
40,00 lei – 120,00 lei
Gust: pudră de cacao, caise uscate, miere, lămâie, prune, fructe cu sâmburi
Product Description
Scor SCA: 85.5 pc.
Cei 320 de membri ai Cooperativei Koerintji Barokah Bersama trăiesc și cresc pe un platou care se află la poalele Muntelui Kerinci de pe insula Sumatra. Muntele Kerinci este unul dintre numeroșii vulcani din Cercul de Foc al Pacificului, o serie de 40.000 de kilometri în formă de potcoavă de 452 de vulcani care fac parte dintr-un dans aproape constant al erupțiilor și mișcărilor plăcilor. Erupțiile istorice ale Muntelui Kerinci au asigurat că zona înconjurătoare este luxuriantă și înverzită, cu o cantitate adâncă de sol vulcanic fertil.
Cooperativa este condusă de Triyono, care conduce membrii în procesarea și prăjirea propriilor cafele. Au o instalație de prăjire complet echipată, inclusiv un laborator de cupă care se află lângă moara uscată. Acest lucru este deosebit de impresionant, având în vedere că cooperativa a fost fondată la mijlocul anului 2017!
Cultivare
Aproape toate fermele din Sumatra sunt mici. În medie, fermele sunt între 0,5 și 2,5 hectare. Cafeaua este, de obicei, principala cultură comercială pentru fermieri, dar majoritatea își cultivă și pomii împreună cu legume, cartofi și fructe. Aceste produse intercalate vor constitui o parte substanțială din dieta familiei pentru anul.
Pe lângă cultivarea cafelei ca cultură comercială, mulți fermieri mici lucrează și ca muncitori angajați la plantațiile de ceai din apropiere. La fel ca cafeaua, ceaiul este o recoltă uriașă în zonă. Plantațiile mai mari de ceai sunt adesea în apropierea fermelor de cafea. Când se termină recoltarea cafelei, fermierii de cafea vor merge acolo și vor culege frunze sub forță de muncă contractată.
Există din ce în ce mai multe inițiative ale fermierilor din Sumatra de a se organiza în cooperative. În trecut, fermierii nu aveau prea multă pârghie pentru a obține prețuri mai bune pentru cireșe sau pergament. În cooperative, ei pot împărți resursele, pot organiza cursuri și pot negocia prețuri mai bune.
Recoltare și post-recoltare
În timpul sezonului de recoltare, cafeaua este aleasă manual. De obicei, cea mai mare parte a forței de muncă este furnizată de familia apropiată.
După ridicare, cafeaua va fi livrată la un centru de colectare UPH. Un UPH este un centru de colectare unde cireșele de cafea sunt achiziționate de către cooperativă și unde cafeaua este procesată înainte de a o muta la moara centrală. În esență, un UPH funcționează ca o mică stație de spălare. Triyono supraveghează activitățile din și în jurul a nouă stații UPH deținute de cooperativă.
Indonezia este cunoscută pentru procesul său unic de „decorticare umedă” (Giling Basah). Tryiono și echipa sa extind tradițiile de procesare a cafelei din Indonezia. Cu acest lot Honey, cafeaua este pulverizată fără a folosi apă și apoi este mutată direct la uscat pe paturi înălțate. Paturile sunt amplasate în cupole pentru a proteja cafeaua de ploaie sau razele puternice ale soarelui. Pergamentul se va usca aici timp de aproximativ 20 de zile. Când este uscată, cafeaua este măcinată și sortată manual.
Additional information
Origine | |
---|---|
Brand | |
Procesare | |
Aciditate | |
Aromă | |
Gust | pudră de cacao, caise uscate, miere, lămâie, prune, fructe cu sâmburi |
Gramaj | |
Granulație |