Consumatorii de cafea se pot bucura de mai multe beneficii decat cei care nu consuma aceasta bautura!
Din ce in ce mai multe studii sugereaza ca antioxidantii si compusii antiinflamatorii pe care ii contine cafeaua ar reduce riscul bolilor cronice, al afectiunilor cardiace, ale sistemului nervos si chiar ar reduce riscul bolilor hepatice!
“Oamenii de știința, de la Universitatea din Southampton din Marea Britanie, au aflat ca persoanele care beau cafea au cu 17% mai puține șanse de a muri mai devreme, din orice cauză, cu 19% mai putin probabil sa moară de boli de inimă si 18% mai puțin probabil să dezvolte cancer, comparativ cu persoanele care nu beau cafea.”
Totusi, la ce temperatura e bine sa bem cafeaua pentru a ne bucura doar de beneficii?
Ultimele studii, recomanda ca, atat cafeaua cat si ceaiul sa fie consumate dupa ce scad de 60 de grade Celsius. Daca bauturile depasesc aceasta temperatura, pot constitui un risc de a dezvolta afectiuni esofagiene.
Temperatura nu este totul! Vrei sa stii de la specialisti cum prepari acasa o cafea la ibric?
Ingredientul principal? CAFEAUA DonCostello: 7-10g /100g apa rece, proaspat prajita, proaspat macinata.
- Toarna apa rece pana la jumatatea ibricului
- Adauga cafeaua si amesteca
- Aseaza ibricul pe plita, la foc mic
- Lasa ibricul la sursa de caldura, pana se formeaza mici bule. Nu lasa cafeaua sa ajunga in clocot!
- Daca bulele se ridica excesiv la suprafata, ridica ibricul si reaseaza-l.
- Dupa ce crema se ridica in partea superioara a ibricului (aprox. dupa minutul 2 de expunere la sursa de caldura), indeparteaza ibricul de pe plita
- Toarna repede cafeaua in doua cesti
- Asteapta 3 minute pentru ca zatul sa se aseze si savureaza cafeaua la temperatura potrivita!
Un articol interesant, a fost o lectura placuta!