Produsele noastre

Cafea CONGO Virunga National Park – Cafea Prajita

37,00 lei106,00 lei

Gust: dulce, ușor vinos, floral, agrișe, struguri, bitter-sweet cacao nibs, aciditate citrică plăcută.

250g
500g
1000g
boabe
37,00 lei
62,00 lei
106,00 lei
măcinată pentru filtru
37,00 lei
62,00 lei
106,00 lei
măcinată pentru ibric
37,00 lei
62,00 lei
106,00 lei

Articole: 0

Total: 0,00 lei

Aflați mai multe detalii Cod produs: DCC00036 Category:

Product Description

Cafea CONGO Virunga National Park

Procesare: Spălare ; Scor SCA: 85.75 pc.

Situată la granița cu Uganda, Rwanda și Burundi, zona Kivu găzduiește cafele cu profile uimitoare de ceașcă. În timp ce zona este supusă unor conflicte continue, o cooperare între fermierii de cafea, Farm Africa și Parcul Național Virunga încurajează pacea prin cultivarea cafelei de specialitate.

Înființat în 1925, Parcul Național Virunga este cel mai vechi parc național din Africa și unul dintre ultimele refugii ale gorilei de munte și găzduiește, de asemenea, gorilele de câmpie extrem de amenințate, precum și elefanții de savană, cimpanzeii, leii, leoparzii și antilopele. Are cea mai mare diversitate de păsări din lume. Datorită situației sale din estul RD Congo, parcul se confruntă cu multe provocări existențiale. Pentru Parcul Național Virunga, conservarea faunei sale extraordinare și promovarea bunăstării sociale și economice a oamenilor din Kivu de Nord care trăiesc în jurul parcului merg mână în mână prin Alianța Virunga, care este susținută de autoritățile provinciale, societatea civilă și sectorul privat, Parcul Național investește într-o serie de inițiative de promovare a regenerării economice, în special într-o întreprindere majoră de generare și distribuție hidroelectrică. Acest lucru aduce deja oportunități de angajare, precum și acces la energie electrică pentru mii de gospodării.

Parcul se angajează, de asemenea, într-un program major de agricultură, cu viziunea de a stimula mijloacele de trai ale micilor fermieri care locuiesc în jurul parcului, prin investiții în producția și comercializarea culturilor lor alimentare și a culturilor lor de numerar, inclusiv cafeaua. În acest fel, presiunile asupra fermierilor de a pătrunde în parc pentru a extrage lemn pentru cărbune vor fi reduse, iar fermierii vor vedea beneficii pozitive din prezența parcului.

Proiect de cafea cu farm africa Granițele Parcului Național Virunga, inclusiv versanții Munților Rwenzori și zonele înalte de la nord-vest de Lacul Edward, conțin unele dintre cele mai bune terenuri de cultivare a cafelei Arabica din lume. Clima este temperată, cu precipitații abundente și soare, soluri vulcanice, precum și altitudini care se ridică la peste 2.000 de metri. Fermierii mici de aici au cultivat de mult timp soiuri de moștenire bourbon, dar până de curând procesarea post-recoltare a fost foarte de bază și singurii cumpărători erau comercianții informali, în principal veniți din Uganda vecină.

Scopul programului de cafea din Parcul Național Virunga este de a permite fermierilor să-și realizeze întregul potențial al cafelei lor. În general, programul va spori mijloacele de trai a peste 7.000 de familii de cultivatori de cafea care trăiesc la granița parcului național. Fermierii sunt deja organizați la nivel de sat, în jurul unor stații de spălat cafea la scară mică, și sunt afiliați la două cooperative tinere vibrante, Kawa Kanzururu și Coopade, cu sediul în apropiere de Beni și, respectiv, Butembo, pentru morărit și export. Proiectul le va consolida afacerile la fiecare nivel, de la managementul fermei la sistemele de producție și afaceri, construind în același timp un profil puternic și o prezență pe piețele internaționale.

Abordarea proiectului se bazează pe implementarea unui model de agricultură holistic și durabil, inclusiv diversificarea culturilor, stabilirea unui echilibru între securitatea alimentară și generarea de numerar, precum și formarea privind bunele practici agricole și înființarea de pepiniere pentru cafea, precum și pentru alți arbori. De asemenea, se pune accent puternic pe creșterea cantității și calității Arabica complet spălată produsă de cooperative. Acest lucru va fi realizat prin îmbunătățirea capacității de procesare și depozitare, instalarea de laboratoare de cupping și prin instruire în managementul calității, evaluare și control la fiecare nivel de la fermier până la export.

Capacitățile de management al afacerilor cooperativelor vor fi consolidate, inclusiv problemele de guvernanță implicate în operarea unei afaceri complexe și capacitatea cooperativelor de a asigura capital de lucru. Cooperativele vor fi sprijinite să înțeleagă și să opereze cu succes pe piețele internaționale, cu scopul de a stabili legături cu importatorii, prăjitorii, mărcile și comercianții cu amănuntul prin parteneriate de afaceri pe termen lung.

Additional information

Origine

Brand

Procesare

Aciditate

Aromă

Gust

Gramaj

, ,

Granulație

, ,

has been added to the cart. View Cart